Alles over een uitvaart in Eindhoven

Uitvaartondernemer kiezen

Het kiezen van de uitvaartondernemer is een belangrijk moment rond het overlijden van een dierbare. De dagen tussen het overlijden en de uitvaart zijn heel emotioneel en intens. Er moeten heel veel keuzes gemaakt worden en er worden uiteraard veel heel persoonlijke zaken besproken. Op zo’n kwetsbaar moment wil de familie kunnen rekenen op een uitvaartondernemer die ze helemaal vertrouwen, iemand die hen aanvoelt. Met een weloverwogen keuze voorkomen nabestaanden dat ze een uitvaartondernemer over de vloer krijgen die helemaal niet bij ze past.

Welke zaken spelen een rol bij de keuze van de uitvaartondernemer? Dat zijn verschillende zaken. Om te beginnen kan de uitvaartverzekering een rol spelen. Als de overledene geen uitvaartverzekering had is de familie helemaal vrij in de keuze van de uitvaartverzorger. Dat is ook het geval als de overledene een kapitaal verzekering had. In dat geval keert de verzekeraar een (maximaal) bedrag uit voor de uitvaart dat is overeengekomen in de polis. Als de overledene een verzekering in natura heeft dan kan de familie nog steeds helemaal zelf bepalen wie de uitvaart gaat verzorgen. Men moet er dan wel rekening mee houden dat de uitvaartverzekeraar waarschijnlijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Dat komt omdat de verzekeraar er bij de waarde in de polis vanuit gaat dat ze de uitvaart zelf mag verzorgen. In het hoofdstuk Uitvaartverzekering in Eindhoven is meer informatie te vinden over dit onderwerp.

Uitvaartondernemers Eindhoven vergelijken

Families die graag willen dat ze een uitvaartvaartondernemer krijgen die bij hen past en die ze vertrouwen kunnen het beste een aantal uitvaartondernemers uit Eindhoven met elkaar vergelijken. Op Uitvaartmarkt.nl is het mogelijk om een uitvaart wensenlijst in te vullen. Aan de de hand van die lijst krijgt de familie binnen enkele uren verschillende offertes van uitvaartondernemers. Men kan de uitvaartondernemers vergelijken op prijs (wat soms vele honderden euro’s kan verschillen) en op kwaliteit.

Er zijn bijvoorbeeld verschillende uitvaartondernemers die zich presenteren in een video op Uitvaartmarkt. Dat is natuurlijk dé manier om van te voren precies te zien met wie men te maken heeft. Daardoor weet men zeker dat er niet iemand over de vloer komt die niet bij hen past. Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl is helemaal gratis voor consumenten en uitvaartondernemers.

Naast Uitvaartmarkt.nl is er nog een 2e betrouwbare vergelijkingssite: Uitvaartoffertes.nl. Deze site is wat beknopter en richt zich vooral op verschillen in prijs tussen Eindhovense uitvaartondernemers. Ook het gebruik van UitvaartOffertes.nl is kosteloos en verplicht u tot niets.

Zelf uitvaart regelen

De familie kan er ook voor kiezen om de uitvaart zelf te regelen. Het is niet verplicht om gebruik te maken van een uitvaartondernemer, maar men kan zich wel afvragen of het verstandig is om een uitvaart helemaal zelf te organiseren. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Er moeten in korte tijd veel zaken worden geregeld en er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden met bijvoorbeeld de begraafplaats, het crematorium, de locatie waar de plechtigheid wordt gehouden, de drukker van de kaarten, het bestellen van de kist en het rouwvervoer.

Een uitvaartondernemer heeft overzicht en als het een goede uitvaartondernemer is dan kan hij er voor zorgen dat de familie de uitvaart helemaal naar eigen wens kan invullen. De uitvaartondernemer ondersteunt daarbij en regelt dat alles tot in detail is geregeld, want een uitvaart kan men nooit meer over doen.

Toch kan het zo zijn dat de nabestaanden het prettig vinden om ook zelf dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de overledene. Als de familie dat wil dan kan men dat zelf doen of (wat meestal de beste optie is) samen met de uitvaartverzorger. In dat geval zal de uitvaartverzorger van te voren precies uitleggen waar de verzorging uit bestaat zodat de familie zelf kan bepalen waar ze aan willen meehelpen. Dit is meestal een goede mogelijkheid voor mensen die de overledene bij leven nooit helemaal zonder kleren hebben gezien. Het kan dan heel confronterend zijn om dat na het overlijden wel te zien.

Families die zelf dingen willen regelen omdat ze weinig budget hebben voor de uitvaart kunnen dit ook met de uitvaartondernemer bespreken. Men kan van te voren precies aangeven welk budget er beschikbaar is, aan de hand daarvan kan de uitvaartondernemer met de familie bespreken wat de mogelijkheden zijn. Kijk in het hoofdstuk Kosten van de uitvaart voor meer informatie en bespaartips.

Overlijden in regio Eindhoven melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206