Alles over een uitvaart in Eindhoven

Locaties voor uitvaartplechtigheid

De meeste uitvaartplechtigheden worden gehouden in een standaard uitvaartlocatie. Denk aan de kerk, de aula bij de begraafplaats of in de aula van crematorium Rijtackers. Deze locaties zijn voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn om een uitvaartplechtigheid te kunnen houden. Denk daarbij aan goede geluidsinstallaties en voldoende zitplaatsen voor belangstellenden.

Wanneer de plechtigheid wordt gehouden op de begraafplaats of in crematorium Rijtackers hoeven de nabestaanden zich na de plechtigheid niet meer te verplaatsen naar een andere locatie. Tenzij de condoleance ergens anders wordt gehouden. Meestal is het mogelijk om de plechtigheid te laten vastleggen op video. Hiervoor is een automatisch opnamesysteem aanwezig. Dit levert een kwaliteit film op die vergelijkbaar is met bewakingsbeelden. Families die het belangrijk vinden dat de uitvaart op een sfeervolle en kwalitatief hoogstaande manier wordt vastgelegd kunnen beter gebruik maken van professionals. Ervaren televisiemakers die dagelijks werken in de uitvaartbranche zijn in te huren via Uitvaart.nl. Voor informatie over de mogelijkheden en de tarieven kunt u mailen naar info@uitvaart.nl.

Plechtigheid in de kroeg of zalencentrum

In Eindhoven zijn tientallen stijlvolle locaties die uitermate geschikt zijn om er een uitvaartplechtigheid te houden. De uitvaart hoeft namelijk niet per se gehouden te worden op een uitvaartlocatie. Er zijn café’s, hotels en zalencentra in Eindhoven die ook heel geschikt zijn als locatie voor de plechtigheid.

Sommige families vinden het juist prettiger om de plechtigheid te houden op een plek waar ze in het ‘gewone’ leven ook komen. Ze ervaren die locaties als veel minder beladen dan bijvoorbeeld een uitvaartcentrum. De meeste eigenaren van gelegenheden stellen hun ruimtes met liefde beschikbaar voor uitvaartplechtigheden. Als een familie de uitvaart bijvoorbeeld wil houden in het sfeervolle Auberge Eeckaerde in Eindhoven, dan kunnen ze hun uitvaartondernemer vragen om contact op te nemen om te vragen of dit mogelijk is. Het voordeel van dit soort locaties is dat ze ook bijzonder sfeervol zijn om de condoleance te houden. Zo zou een familie er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de plechtigheid te houden in een zalencentrum. Na de plechtigheid stellen ze de aanwezigen in de gelegenheid om mee te gaan naar het crematorium of de begraafplaats om daarna terug te komen.

Uitvaart in de tuin

Het klink misschien een beetje vreemd, een uitvaart in de eigen achtertuin of in de huiskamer. Maar het kan juist een hele mooie en persoonlijke locatie zijn als de ruimte groot genoeg is. Op die manier kan de overledene echt vanuit eigen huis worden begraven of gecremeerd. Natuurlijk komt er organisatorisch wel even wat bij kijken. Denk dan aan zaken als catering, genoeg zitplaatsen, parkeerplekken etc. Maar uw uitvaartondernemer kan dit als geen ander organiseren en hij of zij kan er ook voor zorgen dat alle gasten worden ontvangen. Als het heel druk wordt kan eventueel zelfs een verkeersregelaar worden ingehuurd. Als de plechtigheid in de tuin gehouden moet worden kan er bij de lokale verhuurservice vast wel een goedkope partytent worden gehuurd zodat iedereen droog kan zitten. Let overigens goed op als u overweegt om de tuin te laten overdekken. Een party tent is in de reguliere markt te huur voor tarieven vanaf ongeveer 40 euro. Er zijn ook partijen die dit tegen absurd hoge tarieven verhuren voor mensen die een uitvaart willen houden in de tuin. Kijk dus altijd even rond wat het kost om een partytent te huren bij een verhuur bedrijf in Eindhoven.

Het voordeel van een plechtigheid in eigen huis is dat men alle tijd kan nemen zonder dat de volgende plechtigheid in gevaar komt omdat de plechtigheid uit loopt. De uitvaartondernemer kan er ook voor zorgen dat er geluidsversterking wordt geplaatst zodat de sprekers goed te verstaan zijn. Vraag uw uitvaartondernemer om u te helpen bij de organisatie van de 'thuis uitvaart'.

Overlijden in regio Eindhoven melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206